Gode råd om haven

På Nielsens Planteskole står vores dygtige og dedikerede personale klar til at hjælpe med vejledning, faglig viden og gode råd om plantekøb, pasning, gødning og alt, hvad der ellers er af udfordringer og glæder ved en have. Du er altid velkommen til at komme forbi og spørge - også hvis du på et senere tidspunkt bliver i tvivl om noget omkring vores produkter.

Herunder har vi samlet en række gode råd til dig, som du kan have stor glæde af...


Haveglæder forår 2014

haveglæder - foraar 20171Det dejlige forår har fået haven øverst på listen over aktiviteter, som vi danskere elsker allermest. Og ud over at slå græsplænen er vi blevet flittigere i havens blomsterbede og især i køkken- og frugthaven. Derfor indeholder det nye nummer af Haveglæder forår 2014 flere artikler, der omhandler ”Haven til maven”. Mød de dejlige børn, der selv passer deres egen grøntsags- og blomsterhave. Få opskriften til selv at dyrke din egen skolehave og lad dig inspirere af historiens optegnelser af krydderurter, der blev indført af datidens munke. Øm kloster er ét af de steder i Danmark, som fortæller den interessante historie.

De danske haver er nogle af de haver i verden, der har flest drivhuse. De seneste år har vi dyrket tomater, agurker, peber og chili, som vi stolt viser frem til alle, der kommer på besøg. Udvalget af sorter i frøposer og som udplantningsplanter er stigende, så i dette nummer af Haveglæder, har vi samlet et sortiment, der anbefales af de dygtige gartnere.

Mange af artiklerne i Haveglæder forklarer, hvordan man får ”Grønne fingre” - der er tips og gode råd, hver gang der skal plantes. Se derfor også siderne, hvor vi selv bygger højbed på sommerhusgrunden.

Beskæringer kan virke skræmmende, men har du først fået fornemmelsen af at klippe og save, får du hurtigt valuta for indsatsen i flottere og mere udbytterige planter i haven. I dette nummer kan du læse om de beskæringer, der er aktuelle i den kommende tid.

Hent et gratis eksemplar af Haveglæder her på Nielsens Planteskole.


Få haveviden på din mobil

app"Haveglæder" er den uundværlige app for nuværende og kommende haveentusiaster. Her finder du inspiration til og viden om buske, træer, roser, stauder, surbundsplanter, frugt og grøntsager. Gennem artikler og videoer udarbejdet af fagfolk fra have- og plantebranchen får du gode råd om planter og årstidsbestemte emner. Og i havesæsonen vil du løbende få tips til, hvad du skal gøre i haven lige nu.

Herudover kan du søge i Danmarks største plantedatabase og læse om netop den plante, du vil dyrke. Du kan bl.a. søge på høstfarver, højde, duft, blomstringstid og se, hvor du kan anvende planterne.

App’en "Haveglæder" er gratis og kan downloades til både iPhone og Android. Scan qr-koden nedenfor med din mobiltelefon og gå direkte til downloadsiden. ”Haveglæder” er udgivet af Danske Havecentre.

qr app groen

For at kunne scanne en qr-kode med din smartphone skal du have et særligt program installeret. Det kan f.eks. være programmet ScanLife, som du kan hente gratis på AppStore.


Haveinspiration

haveinspirationNu er der hjælp at hente for både det garvede havefolk og nybegynderne!

På hjemmesiden Haveglaeder.dk sørger fagfolk fra have- og plantebranchen hver uge for, at der gives gode råd om arbejdet i haven lige nu.

Der er også mulighed for at gå i dybden med emner, som har speciel interesse, og her suppleres mange af de let tilgængelige artikler med videoklip, hvor fagfolkene viser og fortæller, hvordan tingene skal gøres - fra plantning og beskæring til anlæg af hækken, græsplænen, køkkenhaven og drivhuset eller tilplantning af krukker og pasning af havens træer og buske.

Foruden artiklerne om de sæsonaktuelle muligheder, er der direkte adgang til en plantedatabase med nyttige oplysninger som billeder og beskrivelser om et hav af danske haveplanter - oplysninger om bl.a. placering, vanding, gødning og overvintring.

Det er vores brancheorganisation, Danske Havecentre, der står bag Haveglaeder

.dk.