Om planteskolen

Familievirksomheden Nielsens Planteskole Varde blev grundlagt 1883 og har siden været drevet af familien Nielsen. Fjerde generation (Claus Sandholt Nielsen) overtog planteskolen i 1979.

Vi har en stolt tradition for produktion af planter, og der eksisterer i Syddanmark flere planteskoler, Nielsens Planteskole Holsted (Peter Pagh Nielsen), K..S. Nielsens Planteskole Sig Varde, Esbjerg Planteskole (Lars Nielsen) og Akkerup Planteskole hvor (Preben L. Nielsen) er medejer.

Oprindeligt blev familievirksomheden startet i Ho af Niels Cornelius Nielsen, der solgte mange hvidgran til Fanø og det øvrige Vestjylland.Hans ældste søn, Hans Peder, købte i 1909 et husmandssted i Varde Nørremark, hvor han startede Nielsens Handelsgartneri og Planteskole. Den ældste søn her, Anker, startede planteskole i Esbjerg, og to andre sønner, Aksel og Christian, overtog planteskolen i Varde.

Det er familie af de tre sidstnævnte, der i dag driver planteskolerne videre. Se også Planteskolens historie...

Vi lægger stor vægt på at opnå en ensartet høj kvalitet og effektiv levering, og har derfor altid fokuseret på at få de dygtigste medarbejdere. Det er en vigtig opgave at give medarbejderne de bedst tænkelige færdigheder inden for faget. Vi har haft adskillelige dygtige gartner og lærlinge gennem planteskolens historie og modtager til enhver tid gerne uopfordrede henvendleser og ansøgninger fra friske folk med mod på et udviklende friluftsarbejde året rundt!

Vi forsøger til stadighed at være på forkant med udviklingen - både hvad angår teknologiske fremskridt på maskinsiden som med henblik på nye dyrkningsmetoder og nyudviklede plantesorter.

Produktionen på Nielsens Planteskole i Varde er i dag specialiseret i hårdføre barrodsplanter til skov, landskab, bundække og hæk.

Ligustrum Liga